Pk-yrittäjän markkinointi: Maksuttomat työkalut, osa 1

Pk-yrittäjän markkinointi on toteutettava kustannustehokaasti. Siksi markkinoinnin tukena toimivat työkalutkaan eivät voi olla kalliita – niitä markkinoilla onkin tarjolla pilvin pimein!

Nykyään on onneksi olemassa valtavan hyviä maksuttomia välineitä markkinointityön tueksi. Ne täytyy vain tietää. Siksi esittelen tässä muutaman erittäin hyvän maksuttoman välineen markkinointisi avuksi.

Canva: Pk-yrittäjän markkinoinnin graafisen suunnittelun tuki

Visuaalisen ilmeen mukaisten julkaisujen tai ilmoitusten tekemisen ei tarvitse olla lainkaan vaikeaa, sillä Canva tekee suunnittelusta äärettömän helppoa ja hauskaa!

Canva on maksuton, selaimessa toimiva graafiseen suunnitteluun tarkoitettu sivusto. Canvasta löytyy pilvin pimein erilaisia pohjia, joita voit näppärästi hyödyntää joko oman suunnittelusi tueksi tai suoraan vaihtamalla niihin vain omat värisi, fonttisi ja muut määrittelysi.

Lue lisää Canvan sivuilta

Venngage: Tee yrityksellesi näyttävät infograafit

Canvaa vastaava Venngage on painottunut erityisesti visuaalisiin infograafeihin. Kauniiden infograafimallien lisäksi palvelusta löytyy kattavasti malleja muun muassa esitteille, diagrammeille, tsekkauslistoille, suunnitelmille, kupongeille ja esimeriksi e-kirjoille.

Tutustu Venngageen

Venngage ja Canva toimivat kumpikin samalla periaatteella: Saat maksutta käyttöösi palvelun perusversion. Maksullisten ominaisuuksien kautta saat enemmän. Ilmaisilla ominaisuuksillakin pääset kyllä jo varsin hyvään alkuun!

WordPress - maailman suosituin verkkoalusta maksutta käyttöösi

Avoimeen lähdekoodiin perustuva WordPress on maailman suosituin julkaisu- ja sisällönhallintajärjestelmä. Alun perin blogien luomiseen tarkoitettu alusta on saavuttanut suuren suosion myös Suomessa, eikä syyttä. Alusta on lähtökohtaisesti hakukoneystävällinen ja responsiivinen. WordPressin voi saada käyttöönsä maksutta käyttämällä maksuttomia teemoja ja maksuttomia lisäosia – jonkin verran osaamista järjestelmän käyttäminen toki vaatii. WordPressistä on valittavana kaksi vaihtoehtoa: wordpress.com ja wordpress.org. Valinta näiden välillä riippuu täysin yrityksen tarpeesta.

WordPress.comiin
WordPress.orgiin

pk-yrittäjän markkinointi, työkalut

Maksuttomat kuvituskuvat Pixabaystä

Sinun kannattaa ehdottomasti hankkia itsellesi muutama oma ammattilaiskuvaajan ottama kuva, mutta sen lisäksi tulet tarvitsemaan todennäköisesti paljon kuvituskuvia moneen käyttöön. Maksuttomia kuvapankkeja löytyy paljon. Yksi, josta olen itse erityisesti pitänyt, on Pixabay. Pixabaystä löytyy paljon upeita ilmaisia kuvia – varaudu kuitenkin siihen, että saatat nähdä oman kuvasi myös muiden tekemissä julkaisuissa.

Siirry kuvapankkiin

Jos tarvitset apua esimerkiksi työkalujen käyttöönotossa tai niiden käytön opettelussa, autan mielelläni. Lisää vinkkejä maksuttomista työkaluista tulossa myöhemmin, joten pysy kuulolla!

ketterä, markkinointi, digitaalinen markkinointi, sisältömarkkinointi, markkinointivinkit

Vinkit pk-yrittäjän markkinointiin!

Tämän osion tarkoitus on tarjota yrittäjälle helppoja ja kustannustehokkaita vinkkejä hänen yrityksensä markkinoinnin suunnitteluun. Aina yrittäjän aika ei kuitenkaan liikene kaikkeen – silloin voit olla yhteydessä minuun. Ensimmäinen kartoituskerta on aina yrittäjälle maksuton, joten ota rohkeasti yhteyttä!