Miksi valita WordPress? 5 syytä valita maailman suosituin verkkoalusta

wordpress

WordPress on maailman suosituin, monipuolinen verkkosivujen julkaisu- ja sisällönhallintajärjestelmä. Tässä viisi syytä, miksi myös sinun kannattaa ottaa käyttöösi juuri WordPress.

WordPress on ilmainen

Isoin tekijä aloittavalle yrittäjälle ovat tietenkin kulut, jotka verkkosivuprojektista syntyvät. WordPress on ilmainen, koska se perustuu avoimeen lähdekoodiin. Kuka tahansa pystyy lataamaan ja asentamaan sen maksutta käyttöönsä. Järjestelmän kehittämiseen on osallistunut valtava joukko ihmisiä ympäri maailmaa, ja jatkuvasta kehittämisestä hyötyvät kaikki käyttäjät.

Helppokäyttöisyys on iso plussa

Wordpressin suosion takana on eittämättä myös sen helppokäyttöisyys. Hallintapaneeli on selkeä ja järjestelmän käytön oppii nopeasti. Koodaamistaitoja ei vaadita, vaikka toki perusasioiden ymmärtäminen auttaa. WordPressiin löytyy valmiita, helppokäyttöisiä ja kauniita teemoja sekä maksuttomia sivunrakentajia, joiden avulla sivuston rakentaminen on helppoa.

Saat responsiiviset ja hakukoneoptimoidut sivut

Responsiivisuus tarkoittaa sitä, että verkkosivusto skaalautuu eli mukautuu sen mukaan, mitä laitetta käyttäjä käyttää. Erilaiset pöytäkoneet, tabletit ja mobiililaitteet asettavat verkkosivuston skaalautuvuudelle vaatimuksia. Hyvä näkyvyys verkossa on todella tärkeää, ja hakukoneet pitävät responsiivisista sivustoista.

WordPress on muutenkin hakukoneystävällinen alusta: Kun käytät WordPressiä, saat hyvin hakukoneiden kanssa toimivat sivut valmiiksi. Muista kuitenkin räätälöidä myös sisältösi. Saatavilla on esimerkiksi maksuttomia lisäosia, jotka auttavat sinua optimoimaan myös sisältöäsi hakukoneita varten.

WordPress-lisäosia on saatavilla paljon – myös maksutta

WordPressiin on saatavilla lukemattoman paljon lisäosia, jopa niin paljon, että niitä selaillessa menee nopeasti pää pyörälle. Lisäosat täydentävät verkkosivustosi ominaisuuksia. Lisäosien kautta saatavilla on esimerkiksi yhteydenotto- tai palautelomakkeet, karttatoiminto tai jopa verkkokauppa. Kun lisäosia löytyy valmiina, on niiden asentaminen sivustolle nopeaa.

Lisäosia löytyy paljon maksuttomina, mutta lisäosien asentamisessa on kuitenkin hyvä olla maltillinen.

Tukea ja tietoa saatavilla

Suuren käyttäjämäärän ansiosta verkko on täynnä foorumeita, oppaita, videoita, joista saat varmasti apua mahdolliseen kysymykseesi. Sosiaalisesta mediasta löydät myös ryhmiä, joissa voit kysyä juuri omaan kysymykseesi ratkaisuja.

Tutustu WordPressiin täällä!

ketterä, markkinointi, digitaalinen markkinointi, sisältömarkkinointi, markkinointivinkit

Vinkit yrittäjän markkinointiin!

Tämän osion tarkoitus on tarjota yrittäjälle helppoja ja kustannustehokkaita vinkkejä hänen yrityksensä markkinoinnin suunnitteluun. Aina yrittäjän aika ei kuitenkaan liikene kaikkeen – silloin voit olla yhteydessä minuun. Ensimmäinen kartoituskerta on aina yrittäjälle maksuton, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Liity verkostoon myös somessa!